GB flag 16   email white 24    facebook 

Administracijos darbo laikas

Darbo dienomis:  8.00 val. – 17.00 val.

Penktadieniais:   8.00 val. – 15.45 val.

Pietų pertrauka:  12.00 val. – 12.45 val.

 

Renginiai
Pirm A T K P Š S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31



2procentu parama mini

Įsigykite ir paremkite

cart logo

Naudingos nuorodos

globoja nes girdi širdimi 1

globoja nes girdi širdimi 1

„Pirmas mano susitikimas su globa įvyko prieš 10 metų, – prisimena globėja Alina. Giminaitės vaiką nusprendėme globoti, kuomet jam ne buvo nei vienerių metukų. Pradžia buvo labai sunki. Ilgas teisminis procesas, kuris truko ketverius metu. Visą tą laiką mane ir mano šeimos narius lydėjo baimė ir nerimas, kas bus, jeigu neteksim savo berniuko, – tuometinį nerimą prisiminė Alina. Laimei, taip nenutiko. Štai jau dešimt metų kaip jis su mumis.“  Ryžtis globoti savo artimą giminaitį yra lengviau, juk tai vienas kraujas, žinomi vaikų tėvai. Dėl to kyla mažiau baimių ir nežinomybės, galvojant apie vaiko genetiką ir kitus galimus sunkumus. Tačiau Alinos globos kelias tęsėsi toliau. „Noras padėti vaikams, mane pastūmėjo tapti budinčia globotoja, – pasakoja Alina. Budinčio globotojo veikla yra ypatingai sunkus ir atsakingas darbas. Deja, jis man buvo per sudėtingas. Po laikinos priežiūros, atsisveikinti su apgyvendintu vaiku yra labai skausmingas ir širdį draskantis procesas.

Dėl šios priežasties budinčio globotojo veiklos vykdymą teko nutraukti“. Taip, atsisveikinti su vaiku, su kuriuo užsimezgė šiltas ir artimas ryšys, yra nelengvas iššūkis. Tačiau, kad ir kaip priprantama prie globojamo vaiko, reikia džiaugtis, kad tas atsisveikinimo laikas visgi ateina – juk tada, dažniausiu atveju, vaikas grįžta pas savo tėvus. Budintis globotojas tai asmuo, kuris savo šeimoje ne ilgiau nei 12 mėnesių laikinai prižiūri nuo 1 iki 3 vaikų, kol jie sugrįš pas savo tėvus arba jiems bus surasti nuolatiniai globėjai ar įtėviai. Džiugu, kad skaudi patirtis Alinos globos kelio nenutraukė. „Pati augau didelėje šeimoje,- pasakoja Alina. Su savo vyru susilaukėme penkių dukterų, keturios iš jų jau pilnametės. Visuomet svajojau apie gausią šeimą. Ties vieno vaikučio globa neketinome sustoti. Ir štai jau pusantrų metų globojame du vaikučius, mergaitę ir berniuką, kurie atvyko iš kito rajono. Šie vaikai į mūsų šeimą ir namus atnešė daug klegesio, malonaus šurmulio ir dvi mažas širdeles, laukiančias meilės, šilumos ir mamos glėbio“.

Alinos globos kelias turi ir tamsių ir šviesių atspalvių, tačiau meilė ir noras padėti vaikui netekusiam tėvų globos, yra žygdarbis, gelbstintis vaikų sielas, jų ateitį bei gyvenimą.

Informaciją parengė socialinė darbuotoja vykdanti globos koordinatorės funkcijas Aistė Rimkevičiūtė